Architecture Things » MVRDV wins Gwanggyo City Centre Competition

MVRDV wins Gwanggyo City Centre Competition

by
Gwanggyo City Centre - Building Architecture

The competition in designing the Gwanggyo City Centre is won by The Rotterdam, Netherlands based architectural firm MVRDV. This designer has completed designing this public place area which is sitting surrounded by a beautiful lake and forested hills. This Gwanggyo City Centre prvides you with 200,000m2 housing, 48,000m2 offices, 200,000m2 mix of culture, retail, leisure and education and 200,000m2 parking. The design is based on the mixing of public, retail, culture, housing, offices and leisure generating life in new metropolitan areas and encouraging further developments around them: the Power Centre strategy. Designed in near Seoul, South Korea, This building design witll be the next favorite place to visit. The plan consists of a series of overgrown hill shaped buildings with great programmatic diversity, aiming for high urban density and encouragement of further developments around this so-called ‘Power Centre’, one of the envisioned two centre’s of the future new town. via

Gwanggyo City Centre - Exterior Gwanggyo City Centre - Interior Gwanggyo City Centre - Public Space
Leave a Reply